Broer – de film

Vandaag is de Nederlandse première van ‘Broer’, een korte film en het regiedebuut van Lisanne Sweere. Tijdens de opnames, nu een jaar geleden, fotografeerde ik op de set.

Broer is een korte film over de impact die een psychose heeft om een familie. Broers Ivo (16) en Tom (18) hebben een hechte band. Ivo merkt echter dat Tom zich steeds vreemder begint te gedragen. De grote broer waar hij altijd tegen heeft opgekeken dreigt hij kwijt te raken. Hij doet er alles aan om Tom bij zich te houden en de rest van het gezin en de psychiatrie ervan te overtuigen dat zijn broer niet gek is. Maar als Tom een gevaar dreigt te worden voor zichzelf en zijn omgeving, moet Ivo een lastige keuze maken… Zal hij zijn broer weer terug krijgen?

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.