6 mei 2019

48 Hour Film Project – ‘Gedeelde Verwachting’

Eind maart nam ik met een enthousiast en supergetalenteerd team deel aan 48 Hour Film Project Nijmegen. Een wedstrijd voor filmmakers waarbij je binnen 48 uur een korte film maakt.

Hoe 48 Hour Werkt? Vrijdagavond krijg je de ‘verplichte onderdelen’ te horen, zondagavond lever je de film weer in. In de tussenliggende snelkookpan is het weinig slapen, heel veel doen én heel veel leren. En met een resultaat waar we trots op zijn: ‘Gedeelde Verwachting’ is te bekijken op YouTube!

Gedeelde Verwachting is een mockumentary van 7 minuten, waar een aantal verplichte elementen in moesten zitten: bijvoorbeeld het karakter Fred(erique) van der Stap, danser. Maar ook een handschoen. Én de zin ‘Ik had iets onverwachters verwacht’… Op basis van die specificaties hebben we onze film in 48 uur kunnen maken. Zelf schreef ik het script én deed ik het camerawerk.

En het resultaat? Naast een paar mooie nominaties (voor beste acteur én voor beste gebruik van de verplichte zin) stonden we in de top 10 van de vakjury én wonnen we een publieksprijs. Supertrots!

190331 - Gedeelde Verwachting - Poster

RECENT POSTS