Abstract portret

Abstract portret

Wanneer is een ‘portret’ eigenlijk een portret? Als er een gezicht op staat? Of moet iemand herkenbaar zijn? Het is maar de vraag. Onlangs maakte ik deze abstracte beelden, die meer gaan om kleur en dynamiek dan om een persoon. Zullen we het dan maar een abstract portret noemen?

Is het wel een foto? Nou en of…
Flink gephotoshopt dan? Nee!

Abstract portret

Ik maakte deze foto’s van model Erica, nadat zij door Liliana (artiestennaam Bodypaint Lily) werd gepaint. Liliana gebruikt daarvoor fluorescerende UV-paint. Vervolgens werd Erica belicht met ultraviolet licht, waardoor vrijwel alleen de felle kleuren overblijven. Door te fotograferen met een langere sluitertijd én gelijktijdig uit te zoomen, ontstaat het dynamische effect. Enige nabewerking? De foto in negatief zetten. Eén sneltoets in Photoshop…

Abstract portret

Locatie: Studio34x, Almere
Model: Erica
Visagie (bodypaint met UV): Bodypaint Lily

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.