Stedentrip València op 35 mm - FujiSuperia200

Stedentrip op 35 mm – València (1)

València
Mei 2016

Wat een luxe: twee weken na een stedentrip naar Boedapest mocht ik er weer tussenuit: dit keer stond het Spaanse València op het programma. Een stad met een charmant, compact centrum, wat nog niet massaal door toeristen is overlopen, zoals je bijvoorbeeld wel hoort van Barcelona. Je verblijft er voor heel redelijke prijzen en de sfeer (en het weer) zijn er meer dan prima!

Net als in Boedapest ging ook bij deze stedenreis alleen een analoge kleinbeeldcamera mee. Voor de nerds: mijn Canon EOS30 was geladen met Fuji Superia 200, wat ze bij Carmencita Film Lab – eveneens in València trouwens! – uitstekend hebben gescand!

Stedentrip València op 35 mm - FujiSuperia200

Plaça de l’Ajuntament, één van de centrale plekken in de historische binnenstad:
Stedentrip València op 35 mm - FujiSuperia200

Stedentrip València op 35 mm - FujiSuperia200

Naast het Plaza de Toros (linksachter), de stierenarena van València, ligt het treinstation Estació del Nord…
Stedentrip València op 35 mm - FujiSuperia200

…waar ze nog niet aan in- en uitchecken doen, maar nog aan ‘ouderwetse’ loketten:
Stedentrip València op 35 mm - FujiSuperia200

Stedentrip València op 35 mm - FujiSuperia200

Streetart

Opvallend vaak kom je in València street art tegen. Op de meest vreemde plekken zie je kunstwerken – in uiteenlopende stijlen en kwaliteiten. Collegafotograaf Esther legde er in 2014 al een heleboel vast. Ik ben een paar van die kunstwerken tegengekomen, maar evenzovele nieuwe andere:

Stedentrip València - Streetart - FujiSuperia200

Stedentrip València - Streetart - FujiSuperia200

Stedentrip València - Streetart - FujiSuperia200

De Jardí del Túria is een stadspark, aangelegd nadat na een overstroming in de jaren ’50 de bedding van de rivier de Túria werd drooggelegd. Een kilometerslang park dwars door de stad om te lopen, fietsen en sporten:

Stedentrip València op 35 mm - FujiSuperia200

En even verderop in die drooggelegde rivierbedding ligt de Ciutat de les Arts i les Ciències, ‘stad der kunst en wetenschappen’. Een groot contrast met het oude centrum, want deze wijk met musea, een operagebouw en een bioscoop is vrijwel geheel ontworpen door Calatrava:

Ciutat de les Arts i les Ciències

Ciutat de les Arts i les Ciències

Ciutat de les Arts i les Ciències

Maar de meest interessante ‘attractie’ van València? Dat is toch wel het eten. Daarover lees je meer in mijn volgende blog!

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.