Run for Kika - Sponsoren maar!

Run for KiKa: nog één week….

Bijna is het zover! Volgende week zondag, 27 september, loop ik de Run for Kika in Eindhoven! Sponsors zijn nog steeds welkom. Want je steunt de strijd tegen kinderkanker!


Aanvankelijk stond de Run for KiKa op het programma aan het begin van de zomer. Door enorme hitte op dat moment is de run uitgesteld. Maar 27 september is het zover en loop ik de 5 kilometer tijdens de Eindhovense editie van de Run. Een mooi evenement, waar geld wordt ingezameld voor een prachtig doel: onderzoek naar kinderkanker.

201507 Erik

Precies een jaar geleden begon ik met hardlopen. Evy praatte mij door die afwisselingen van wandelen en loopjes van 1 en 2 minuten heen. Op dat moment was de grande finale van een training al een uitputtingsslag: 3 minuten aan één stuk lopen. Ga er maar aan staan…

Nu is dat wel anders. Nu loop ik een paar keer per week zo’n drie kwartier tot een uur. Zes, zeven of acht kilometer. En wie me persoonlijk kent, weet dat me dat nog meer heeft opgeleverd. Of eigenlijk, minder… Bijna 25 kilo, om precies te zijn.

Helaas kent iedereen wel iemand die ermee te maken heeft: kanker is overal. En zeker bij kinderen is het natuurlijk vreselijk als er geen manier is om ze te genezen. Jaarlijks krijgen toch meer dan 500 kinderen in Nederland de diagnose kanker te horen. KiKa ondersteunt het onderzoek. En mede dankzij KiKa is in de afgelopen jaren het genezingspercentage van kinderkanker gestegen. Naar maar liefst 75%. KiKa is ervan overtuigd dat dat percentage nóg verder omhoog kan. Het ambitieuze doel van KiKa is: in 2025 geneest 95% van alle kankerpatiëntjes en hebben de kinderen minder last van bijwerkingen bij de behandelingen.

Met mijn vijf kilometers probeer ik daar aan bij te dragen. Door zoveel mogelijk sponsorgeld in te brengen. In Eindhoven doe ik dat samen met hoofdsponsor MSD en nog enkele honderden andere (MSD-)lopers. En met mijn eigen loopmaatje Teun natuurlijk, die de Kids Run meeloopt en ook heel fanatiek sponsors heeft gezocht!

Kortom:
Sponsor mij!
Elk bedrag is welkom, maar met een donatie van 27,50 euro ding je ook nog eens mee naar allerlei prijzen! En, lieve bedrijfsklanten en relaties: je kunt ook ‘zakelijk’ doneren…!

Run for KiKa sponsorpagina

Run for KiKa 2015

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.