Reportage Tenerife - El teide

Tenerife

Zon, zee en cocktails op de boulevard. En dat in januari. Twee weken hebben we genoten van Tenerife, het eiland van de eeuwige lente. Een reportage.

Tenerife, januari 2015

Het lijkt alweer zo lang geleden… in januari, toen in Nederland de winter om zich heen greep, genoten wij van twee weken Tenerife. Een mooie constante temperatuur van ruim in de 20 graden, een prachtige plek aan zee, schitterende zonsondergangen, lekker eten en mooie cocktails…

Contrast - zonsondergang op Tenerife

Eeuwige lente

Tenerife wordt ook wel het eiland van de eeuwige lente genoemd. Vanwege de passaatwind en de ligging van het eiland is het klimaat er namelijk heel stabiel, in de winter rond de 20 en in de zomer rond de 27 graden. Aan de zuidkust tenminste. De bergketen op het eiland houdt namelijk veel bewolking en neerslag tegen, zodat het noorden wat koeler en natter is.

Reportage Tenerife

LoroParque

Met kids erbij kom je uiteraard ook nog wel eens in een dierentuin. LoroParque is een bijzonder mooie dierentuin, met vooral veel aquaria en dierenshows.

Reportage Tenerife - LoroParque

Reportage Tenerife - LoroParque

Hoogste berg van Spanje

Een raar idee, maar de hoogste berg van Spanje ligt dus niet in de Pyreneeën. De Pico del Teide is 3.718 meter hoog en daarmee het hoogste punt van Spanje. De Teide is daarnaast een van de grootste vulkanen ter wereld. Hij is niet officieel uitgedoofd, maar ‘slaapt’ tegenwoordig.

Een bijzondere gewaarwording: van ruim 20 graden aan de voet van de Teide ga je met een kabelbaan naar boven, waar de eeuwige sneeuw ligt en het amper 5 graden is… En dat terwijl je in een woestijnachtige omgeving in de gondel stapt. De vulkaan ligt in het Parque Nacional del Teide, een mooi en ruig beschermd natuurgebied. Bovenop de top: sneeuw, een prachtig uitzicht en een doordringende zwavelgeur.

Reportage Tenerife - El teide

Reportage Tenerife - El teide

Reportage Tenerife - El teide

Reportage Tenerife - El teide

Reportage Tenerife - El teide

Reportage Tenerife - El teide

Reportage Tenerife - El teide

Reportage Tenerife - El teide

Bekijk het gehele fotoalbum Tenerife op Flickr.

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.