Contrast - zonsondergang op Tenerife

Het contrast van Tenerife

Door het winterweer van deze dagen droom ik weer even weg. Terug naar Tenerife. Over contrast gesproken…

Tenerife/Oss, januari 2015

De A59, tussen Oss en Ravenstein. Enigszins glijdend komt mijn auto tot stilstand. Sneeuw, ijs, file. Hoger dan de tweede versnelling ben ik al een half uur niet meer geweest. Onderweg naar een opdracht in Arnhem om portretten te maken. Waar ik door de gladheid en files zeker te laat ga arriveren…

Ik denk aan wat een collega-fotograaf me vroeg. Over die ene foto vanaf het balkon. “Heb je hier in Photoshop nog wat mee gedaan? Flink aan het contrast getrokken?”

In gedachten sta ik dan weer op dat balkon van anderhalve week geleden. Aan de Atlantische Oceaan. Met wuivende palmen, cocktails en prachtige zonsondergangen. Terwijl het aangevroren ijs onder de autowielen kraakt.

Hoe groot kan het contrast zijn?

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.