Mario - locatieportret - Langenpac

Portretten van ‘mannen met machinebloed’

Onlangs mocht ik voor een aantal interviews én portretten aan de slag voor Langenpac in Wijchen: een bedrijf dat machines maakt voor (met name) de verpakkingsindustrie. Grote internationale bedrijven, wereldwijd, waarvoor Langenpac op maat machines ontwerpt en bouwt. Stoer toch? Nou en of.

Tijdens de briefing en de interviews kwam regelmatig de term ‘machinebloed’ voorbij. Aanvankelijk kon ik als tekstschrijver niet zoveel met de term. Wat is dat nou, ‘machinebloed’? Maar toch. Gaandeweg ging het begrip ook bij mij leven. Ik begreep waar het woord vandaan kwam, toen ik sprak met de verschillende medewerkers. Want of het nu met een manager, een servicemonteur of een software engineer was, één ding hadden ze gemeen. De passie voor wat ze doen, waar ze mee bezig zijn. Bedrijfstrots. In elk interview kwam die trots naar voren. Trots op wat ze samen maken. En dát… dat is machinebloed.

Mocht jij overigens ook over machinebloed beschikken: dat treft. Want Langenpac zoekt dat soort mensen! De interviews en foto’s die ik maakte, waren bedoeld voor een nieuwe vacaturewebsite, werkenbijlangenpac.nl. En die is inmiddels live!

Langenpac - software engineer - portret

Langenpac - servicemonteur - portret

Langenpac - machinefabriek - locatieportret

Langenpac - Manager Operations - locatieportretLangenpac - machinefabriek - locatieportret

* Alleen ‘mannen met machinebloed’? Nee hoor, de vacatures zijn allemaal m/v. Ik heb echter alleen maar mannen op de foto gezet in Wijchen. En dat allitereert zo mooi…

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.