Multimediaproductie: Voorspeelbaar!

Spelen. Het is de belangrijkste bezigheid van kinderen en essentieel voor hun ontwikkeling. Vanzelfsprekend toch?

Niet altijd, weet ik inmiddels. Bijvoorbeeld niet voor kinderen met autisme. Zij hebben behoefte aan verduidelijking, voorspelbaarheid en structuur. Voorspeelbaar.nl maakt speelgoed toegankelijk en begrijpelijk voor deze doelgroep. Ik maakte voor hen een korte video om hun bijzondere speelgoed te introduceren.

Kinderen met autisme spelen op een bijzondere manier. Spullen in- en uitladen, op een rijtje zetten, herhalen. Voorspeelbaar maakt voor deze kinderen (en andere kinderen die behoefte aan verduidelijking hebben) speciaal speelgoed. Duidelijk herkenbare materialen en een heldere handleiding.

Okkie en Niels

Via Inge en Lobke van Voorspeelbaar leerde ik Okkie en Niels kennen. Ze figureerden in de foto- en videoreportage die ik maakte. Twee bijzondere jongens. Die wel degelijk kunnen spelen. En dankzij Voorspeelbaar nét dat beetje meer. Mooi toch?


[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157632640296087″]

Lees meer op www.voorspeelbaar.nl.

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.