Beach-fotoshoot met Malon

Zomerse fotoshoot met Malon

Het heeft even geduurd, maar het is (of was, inmiddels?) in ieder geval zomer. Droog, tropisch warm en vooral zon. Heel veel zon. In tegenstelling tot wat je zou denken, is dat zeker geen ideaal weer om te gaan fotograferen. De zon staat al vrij snel veel te hoog en het licht is kei- en keihard. En dat is niet echt flatteus. Met Malon ging ik daarom op tijd op pad, toen het nog niet écht te heet was…

Fotoshoot op het strand

En het resultaat? Frisse, zomerse platen, gemaakt op het strand. Gewoon in Nederland, aan de Waal, bij Malon om de hoek. En dan lekker improviseren (niet in de laatste plaats omdat ons oorspronkelijke plan niet door kon gaan, daarover later wellicht meer):

Beach-fotoshoot met Malon

Tegen de zon in flitsen, dat werkt het beste. Zo kun je het harde zonlicht het hoofd bieden én je voorkomt dat je geportretteerde tegen de felle zon in kijkt!

Beach-fotoshoot met Malon

En als fotograaf tot je knieën in het water staan, met een flitser op statief in je ene en je camera in je andere hand… Dat is best zwaar werk. Toch?

Beach-fotoshoot met Malon

Beach-fotoshoot met Malon

Beach-fotoshoot met Malon

Uiteindelijk wordt de zon echt té fel. Dan kun je óók in de schaduw prima portretten maken. De zon zorgt dan voor een mooi overbelichte achtergrond:

Beach-fotoshoot met Malon

Beach-fotoshoot met Malon

Jij ook op de foto?

Malon heeft vaker model gestaan. En dat is te zien, want ze deed het geweldig! Wil jij ook eens voor de camera? Dat kan! En mag zeker ook zonder ervaring. We maken er samen wat moois van, op het strand óf elders. Interesse? Neem gerust eens contact met me op als je meer wilt weten over de kosten of andere vragen hebt…

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

3 thoughts on “Zomerse fotoshoot met Malon

  1. Erik Post author

    Dank je Birgit!

    Improvisatie, nadat de techniek ons in de steek liet voor ‘plan A’. Maar gezien het weer was dit een veel prettiger setting. En ook dankzij Malon een geslaagde coproductie!

  2. Pingback: Analoog portret – Malon | Erik van Rosmalen – Tekst en Fotografie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.