Op zoek naar… een fotograaf?

Ik ben Erik. Ik fotografeer. En ik schrijf teksten. Dat mensen mijn website weten te vinden aan de hand van zoektermen als ‘fotograaf’ of ‘tekstschrijver’, dat vind ik niet zo vreemd. Maar in Google Analytics, het ‘statistiekengereedschap’ aan de achterkant van mijn site, zie ik ook veel andere zoektermen die mensen naar mijn website leiden. Verwonderlijk soms, dan weer bijzonder en dan ronduit vreemd.

Teksten voor het web

Het is iets wat menig website-eigenaar bezighoudt: op wat voor zoekwoord word ik gevonden? Als tekstschrijver hou ik me ook bezig met het schrijven van webteksten. Dan is het bijvoorbeeld belangrijk dat je weet waar je publiek op zoekt, maar zeker ook om bijpassende teksten te schrijven. De tijd dat het een goed idee was om een woord gewoon honderd keer in een tekst te ‘proppen’, is gelukkig voorbij. De manieren die Google gebruikt om te zien welke woorden relevant zijn (en waarmee je dus hoog in Google eindigt), zijn gelukkig heel geavanceerd tegenwoordig.

Mocht je zitten te worstelen met een tekst voor je website, dan help ik je overigens graag, neem gerust contact met me op!

Fotografie

Dat ik te vinden ben op zoekwoorden als ‘fotograaf’ of ‘tekstschrijver’ (maar ook op ‘portret’, of op ‘bruidsfotograaf’, trouwens), is logisch. Des te leuker is het om te zien op wat voor manieren mensen nog méér op mijn website verzeild raken. De mooiste, tot nu toe? Die is vrij bijzonder.

‘Bruidsfotografie met koeien’.

Jawel, je leest het goed.

Ik heb al best wel wat bruidsfotografie gedaan. Daarnaast heb ik ook al wel eens een koe gefotografeerd. Fries stamboekvee, maar ook deze Schotse Hooglander die je hieronder ziet. Een fashionshoot in een wei met koeien? Zelfs dat. De combinatie ‘bruidsfotografie met koeien’ is voor mij echter nieuw. Maar ik sta voor veel dingen open… dus beste bezoeker, kom maar op en daag me uit!Via zoekmachines komen mensen op mijn website. Via voor de hand liggende én minder voor de hand liggende zoekwoorden. Vanaf nu pik ik er af en toe een uit en wijd ik er een blog aan.

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.