Analoge portretten van Daisy

Onlangs, tijdens de eerste mooie dag van de lente, ging ik weer eens op pad met Daisy in het Brabantse Heusden. Het resultaat: een aantal analoge portretten in zwart-wit, op middenformaat.

Over de hoofdfoto: het mooie van film is, dat je soms aangenaam verrast wordt. Tijdens de shoot verstapte ik me en haalde daarbij – blijkbaar – onbewust een klein hendeltje over: de multi-exposure. Het resultaat is een dubbele belichting: één frame van de film is twee keer belicht. Met een mooi resultaat!
 

In het verleden heb ik al eerder met Daisy gewerkt. Omdat ik nu het voornemen heb weer wat meer analoog te gaan fotograferen, kwam ik weer met haar in contact. De eerste sessie met Daisy was met ondersteuning van een visagist en vrij uitgesproken qua belichting en kleur.

Deze sessie hebben we het bewust meer naturel gehouden, wat in dit geval ook mooi past met het sfeertje dat ik in deze analoge foto’s wilde neerzetten, met natuurlijk (zon)licht.

Analoge fotografie - portret van Daisy

Mamiya 645, Tmax100, Rodinal: analoog portret van Daisy

Analoge fotografie, portret van Daisy

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

One thought on “Analoge portretten van Daisy

  1. Pingback: Daisy – portretsessie op locatie | Erik van Rosmalen – Tekst en Fotografie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.