Bandshoot Jersey Devil: bandfotografie op een slooplocatie
Bandshoot Jersey Devil: bandfotografie op een slooplocatie
Bandshoot Jersey Devil: bandfotografie op een slooplocatie
Bandshoot Jersey Devil: bandfotografie op een slooplocatie
Bandshoot Jersey Devil: bandfotografie op een slooplocatie

Bandshoot Jersey Devil: bandfotografie op een slooplocatie

Het was niet de eerste keer, dat ik ze op de plaat mocht zetten: ruim anderhalf jaar geleden had ik de mannen van Jersey Devil ook al eens voor de camera. Toen op een donker terrein, onder moeilijke lichtomstandigheden tegen middernacht. Sfeervol, want het past prima bij de muziek van de metalband, maar lastig fotograferen. Gelukkig was het dit keer overdag dat we afspraken. Maar wees gerust: ook dan zijn er donkere plekken te vinden…

Jersey Devil is een vijftal dat nu een jaar of twee a drie aan de weg timmert. De muziekstijl past niet echt in een hokje, maar noem het gerust stevig. Metal. Sinds onze vorige shoot hebben de mannen een demo opgenomen (fragmentje!) én een nieuwe basgitarist in het gezelschap. Redenen genoeg dus om weer eens af te spreken voor nieuwe promofoto’s.

Locatie

De band had weer een mooie locatie gevonden: een pand op de nominatie om gesloopt te worden, met prachtige gangen en graffiti. Dit keer, om mij als fotograaf te matsen, zijn we er overdag naartoe getrokken in plaats van diep in de nacht. Bij de vorige shoot hadden we namelijk (serieus…) koplampen van twee auto’s nodig om te kunnen focussen. Maar… ook overdag kan het best duister zijn. Zeker in een leegstand gestript pand, dat op de nominatie staat om gesloopt te worden… Op zich niet erg, want dan hoef je ook geen rekening te houden met omgevingslicht en je kunt mooi spelen met silhouetten, gekleurde flits en donkere partijen:

En ook leuk: niet mijn werk, maar wel knap gemaakt: de videoclip van Dr. Suicide!

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

3 thoughts on “Bandshoot Jersey Devil: bandfotografie op een slooplocatie

  1. Erik

    Dank je Saskia! Fijne locatie ook, dat helpt ook mee. En lekker kunnen spelen met flitsers en filtertjes. Mijn ding 😉

  2. Pingback: Bandshoot Jersey Devil | Erik van Rosmalen – Tekst en Fotografie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.