Selective coloring, maar dan wèl origineel!

Een bruidsfoto in zwart-wit, met een ingekleurd boeket. Een portretje van een pasgeborene, waarin alleen het babyblauwe mutsje kleur heeft. Fotografen noemen het ‘selective coloring’. Je komt het nog met regelmaat tegen, maar de meeste fotografen zijn het er wel over eens dat je niet bepaald origineel meer bent. Het is nogal ‘2005’, zogezegd. Dit filmpje, gemaakt met ‘selectief kleurgebruik’ zonder nabewerking, is daarentegen erg origineel!

Het filmpje van Eran Amir begint met een zwart-witbeeld, dat langzaam kleur krijgt. Nu echter niet met behulp van Photoshop of andere foto- of videobewerking, maar puur natuur. Knap gemaakt dus. Klik op het plaatje voor de video:


Bijzonder origineel en ingewikkeld om te maken (zie hier de ‘making of’…)!

Bron: PetaPixel

Disclaimer:
Lieve bruidjes en bruidegommen. Of aanstaande mama’s en papa’s. Hoewel ik er niet om sta te springen, wil ik best 1 of 2 foto’s voor jullie selectief inkleuren. Als het echt moet hoor. En niet verder vertellen aan mijn collega-fotografen. Maar realiseer je wel dat je daarmee nou niet bepaald origineel meer bent. Je getrouwde ooms en tantes, die saaie buurman en wellicht zelfs je ouders hadden het al. Zullen we gewoon iets leukers en originelers bedenken? Wel zo leuk toch? 😉

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.