Trabantjes in oost-Berlijn

Berlijn in kleur

Berlijn: in mijn belevenis was het nog steeds een grauwe stad met weinig kleur. Toch hoorde ik de laatste tijd steeds vaker dat het echt een aanrader is voor een stedentrip. Onlangs bracht ik er drie dagen door. En wat blijkt: Berlijn heeft kleur!

Op het fotografieblog Photofacts is onlangs al een blog verschenen met een kleurrijke reeks van mijn Berlijnfoto’s. Net als in Parijs (zie mijn eerdere blog!) had ik ook in Berlijn alleen maar een analoge camera bij me. Dit krijg je dan onder meer als resultaat:


(klik op de foto om de blog op Photofacts te bekijken)

Tempelhof

Een stukje Berlijn dat echt indruk maakte, was het voormalige vliegveld Tempelhof. In de jaren dertig gebouwd door de nazi’s, is het na de oorlog nog jarenlang in gebruik geweest als vliegveld. Sinds een aantal jaren is het vliegveld gesloten. De twee startbanen, het daaromheen liggende grasveld en de taxibanen zijn in tact gebleven. De Berliner gebruiken het vliegveld nu als park. Er wordt gefietst, gesport, gepicknickt, er zijn volkstuintjes en een midgetgolfbaan. En dat allemaal op 600 voetbalvelden (!) midden in de stad. Onwerkelijk bijna:

Meer zien

Bekijk de set op Flickr met méér beelden.

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

4 thoughts on “Berlijn in kleur

 1. william

  Leuke en herkenbare foto’s. Heb vorige week met de vrouw en op onze eigen fietsen een week door Berlijn getoerd.Was er in 1993 voor het eerst.Je kijkt je ogen uit als je ziet wat er allemaal veranderd is.Fotogenieke en leuke stad.

 2. Erik

  Dank voor je reactie William! Ik was er voor het eerst, maar het is een heel fijne stad om rond te dwalen!

 3. Henk

  Ik was rond 1976 in Berlijn, aan beide kanten. In het westen welvaart en norse mensen, in het oosten armoede en vriendelijke mensen. Toen wist ik het…. geld maakt niet gelukkig.
  groeten, Henk

 4. Erik

  Zo is het Henk. Immers, als je niet weet wat je mist, kun je het ook niet missen. Bijzonder lijkt me, om voor 89′ Berlijn gezien te hebben…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.