Analoog portret: Elise, op Neopan film

Licht is mijn gereedschap!

Analoog portret: Elise, op Neopan filmFotografie draait uiteindelijk maar om 1 ding. Licht. Of juist de afwezigheid daarvan. De apparatuur die je gebruikt om te fotograferen, dient immers alleen maar vast te leggen hoeveel licht waarop valt. Dat vergeten sommige fotografen nog wel eens…


Op Photofacts, een weblog over fotografie, blog ik nog wel eens over allerlei fotogerelateerde onderwerpen. Onlangs schreef ik een recensie over een trainingsvideo van de bekende Britse fotograaf Damien Lovegrove. In ‘Simply Boudoir’ gebruikt Damien vooral natuurlijk licht en af en toe een enkele lamp om een situatie toch heel mooi uit te lichten.

Een voorbeeld uit de trainingsvideo van Damien:

Simply Boudoir – Photography Training Video Trailer van Damien Lovegrove op Vimeo.

Damien laat daarin goed zien hoe je als fotograaf hoort te werken: kijken naar het licht, wat het doet en wat er gebeurt. Bedenken wat je voor beeld wilt maken met dat licht. En dan pas een keer je camera pakken om het vast te leggen. Toch zijn er genoeg fotografen die vooral met apparatuur bezig zijn. Duurder en nieuwer, bij voorkeur. Op hun sites prijken lijstjes met merken en types: camerabodies, objectieven en flitsers. Ik vind dat wat overbodig en weinig zeggend. Mijn lijstje is wat overzichtelijker denk ik…

Boudoirfotografie

Vind je de sfeer mooi, van de foto’s zoals ze in het filmpje gemaakt worden? Een mooie locatie is voldoende (en zo mooi als het Engelse landhuis in het filmpje, dat hoeft eigenlijk al niet eens!). Neem gerust eens contact met me op, wie weet wat we samen voor moois kunnen maken!

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.