Kleurrijke kids op de foto!

Portret van een baby - in blauwRegelmatig krijg ik stoere, verlegen of schattige kids voor de lens. Steevast voorafgegaan door een vraag van de ouders: ‘Wat moeten ze aan?’ Toevallig had ik onlangs een paar mannetjes voor de lens die op een hele mooie manier laten zien wat goed werkt. Een schattige ‘Mr Blue eyes’ van 9 maanden en twee stoere ‘paarse’ broers!

Het is de vraag die met grote regelmaat langskomt, zowel voor shoots met volwassenen als met kinderen: de kledingkeuze. Over het algemeen geldt, dat rustige kleding het beste werkt: geen drukke motieven, bloemetjesprints of extreme kleurencombinaties. Sterker nog, te fijne streepjes- of ruitjespatronen kunnen zelfs storende effecten geven, het zogenoemde moiré-effect. Maar het belangrijkste, zeker bij baby’s: het leidt zo af. Effen kleding werkt vaak het beste.

De moeder van deze vrolijke vent van 9 maanden had het prima begrepen. Het blauw is rustig en versterkt de kleur van zijn ogen. Een mooie bonus was de blauwe slaapkamer van de kleine man die we als studio konden gebruiken. Een perfect rustige kleurencombi van blauw en wit. En dat in een omgeving waar het ventje zich thuisvoelt. Succes (bijna) gegarandeerd dus!

Portret van een baby - in blauw

Natuurlijk worden kids op een gegeven moment groter en mag het wat stoerder. Deze twee broers van 2 en 3 jaar oud hebben dezelfde ‘stoere’ paarse blouse aan. Bij groepsportretten hoef je natuurlijk niet allemaal in exact dezelfde kleding te verschijnen. Tinten combineren of afstemmen is natuurlijk wel verstandig: kies bijvoorbeeld allemaal voor een wit overhemd en een spijkerbroek of ga in -ongeveer- dezelfde kleurtinten. Een afwijkend overhemd bij één geportretteerde zet die persoon erg in de spotlight in de foto! In het geval van broers Ruben en Simon zorgt het paars ervoor, dat de verschillende kleuren ogen van de broers goed tot uitdrukking komen.

Dubbelportret twee broertjes

Samengevat: frisse kleuren werken natuurlijk het beste voor vrolijke kinder- en familiefoto’s. Hou wel rekening met ‘modegevoelige’ tinten: je ontkomt er natuurlijk niet aan dat foto’s ‘gedateerd’ raken vanwege kleding en kapsels, maar kies je nu voor iets heel erg modieus, dan versnelt dat het proces nog eens. Maar toch: laat je niet weerhouden. Want het aller-, allerbelangrijkste van kledingkeus voor een fotoshoot is voor jong en oud toch dat je je lekker en ontspannen voelt!

Meer zien van de kleurrijke kids? Zie hier of klik op de foto’s hierboven!

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.