Follow the red line – de langste fotoserie ter wereld!

Eagerproject - zelfportretten - Follow the Red LineDe langste conceptmatige fotoserie ter wereld. Dat is het doel van het Follow the Red Line project van Eager. Fotografen wereldwijd kunnen meedoen door een zelfportret in te sturen dat aansluit bij het concept: de rode draad. Zo worden fotografen wereldwijd verbonden; letterlijk!

Eager is een website, die fotoseries aanbiedt. In tegenstelling tot veel stockfotografiesites, waar het om enkele beelden draait, zet de Nederlandse website proactief in op series. Ook van mij zijn er een aantal series te vinden.

Voor een goede fotoserie is het nodig dat foto’s in samenhang met elkaar zijn gefotografeerd. Zo komt er een lijn in de beelden en vertellen ze een (eigen) verhaal, of tonen een bijzondere sfeer‘, aldus Petra Oldengarm en Jessica van der Burg, de twee initiatiefneemsters achter Eager. Op de site worden inmiddels vele tientallen fotoseries te koop aangeboden, voor gebruik in publicaties of aan de muur.

Langste fotoserie

Het Follow the Red Line project is het nieuwste initiatief van Eager. Fotografen wereldwijd kunnen bijdragen aan de serie, die moet uitgroeien tot een zo groot en zo internationaal mogelijke omvang. Het concept daarvan is eenvoudig: een zelfportret, in staand formaat, waar –letterlijk- een rode draad of lijn doorheen loopt. Zo ook mijn bijdrage, een zelfportret aan de waslijn

Follow the Red Line
Foto’s: vlnr Ienske Meindertsma, Erik van Rosmalen en Alma Haser (UK)

Zelfportretten

Waarom dit project? ‘In de eerste plaats omdat het leuk is‘, aldus Petra. ‘Maar ook omdat we zo letterlijk fotografen over de wereld in verbinding brengen en inspireren. Veel fotografen hebben een haat-liefde-relatie met zelfportretten. We hopen dat fotografen die dunne lijn overstappen en geïnspireerd raken om mee te doen!

Voorwaarden

De ambitie is om in 2012 in totaal 2012 bijdrages te kunnen tonen. Wereldwijd hopen de twee uit bijdragen uit ten minste 100 landen. De tussenstand na drie weken is al heel netjes: 89 foto’s uit 14 landen. Elke fotograaf met een leuk idee mag meedoen! De voorwaarden zijn eenvoudig: het moet een portret zijn in staand 2×3 formaat en door het portret loopt, van links naar rechts, een rode lijn. Wol, een tuinslang, een getekende lijn: het maakt niet uit.

Elk zelfportret dat bijdraagt aan het geheel, wordt in de serie opgenomen, inclusief naamsvermelding en link. Het spreekt voor zich dat de rechten van de foto volledig bij de fotograaf blijven! Meedoen of meer weten? Kijk op de website van het project: www.redlineportraits.com.

Dit artikel verscheen eerder op het blog van Photofacts.

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

2 thoughts on “Follow the red line – de langste fotoserie ter wereld!

  1. Erik

    Hallo Shina,

    De blog is alweer acht jaar oud, dus het project is al ruimschoots ten einde. Binnenkort mijn blog ook maar eens opschonen dus, als de externe link niet meer bestaat…!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.