Portret op locatie: Mariella in de slaapzaal

Licht op locatie: workshop met Martin Hogeboom

Studioportretten zijn clean en strak. Dat kan zijn voordelen hebben, maar op locatie iets moois neerzetten is vaak wel zo natuurlijk. Martin Hogeboom is een van de betere fotografen in Nederland en geeft op dat gebied gelukkig heel af en toe een masterclass. Afgelopen maandag mocht ik er een volgen bij hem. Inspirerend! Martin Hogeboom deed 15 jaar geleden de Fotovakschool en werkt sindsdien als reclame-, reportage- en portretfotograaf. Flitsen op locatie is een van z’n specialiteiten. Met een klein clubje fotografen hebben we op een locatie in de buurt van zijn studio in Epe lekker kunnen sparren met de combinatie van natuurlijk licht en flitslicht.

En dan blijkt dat ook een minder ‘spannende’ locatie tot mooie resultaten kan leiden. Zelfs met 1, of hooguit 2 flitsers boek je mooie resultaten. Hieronder een aantal voorbeeldjes met model Mariella. Buiten, met fris tegenlicht, een enkele flitser en een trap of twee flitsertjes in de slaapzaal.

Model: Mariella Hendriks
Visagie: Gwen Vermolen

Portret op locatie: Mariella

Portret op locatie: Mariella op de trap

Al met al genoeg bagage opgedaan om verder op te studeren tijdens deze dag. Ik kan het elke fotograaf aanraden. Martin: bedankt!

Meer resultaten volgen op Flickr:
[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157628010742923″]

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

2 thoughts on “Licht op locatie: workshop met Martin Hogeboom

  1. Maarten

    Die laatste foto is echt gaaf. Grappig hoe het blauw en het kunstlicht zo goed samengaan. Is het licht linksachter wel blauw gekleurd?

  2. Erik Post author

    @ Maarten:
    Het enige licht wat je hier ziet (naast het daglicht door het raam natuurlijk) is flitslicht: een flitser met gridje, gericht op Mariella. Een tweede flitser licht linksachter op het bed en is voorzien van een blauw filtertje. Geen photoshopwerk dus, puur verlichting!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.