Analoge fotografie: de Ardèche op 35 mm

Ons huisje in de ArdecheDeze zomer bivakkeerden we twee heerlijke weken in een huisje in Frankrijk. Een mooi en oud, afgelegen huisje zonder elektriciteit, met drinkwater van een eigen bron. Daar horen natuurlijk geen digitale foto’s bij.

In het dal onder het dorpje St-Andéol-de-Vals ligt het gehuchtje Oize. Vier huizen en een moestuin. Naast de moestuin loopt een zandpad verder de vallei in, in het noordelijke deel van de Ardèche. Die weg brengt je naar La Morelle, het vakantiehuisje waar we twee weken woonden. Met prachtig weer.

Analoog

Om in lijn te blijven met de sfeer, heb ik vooral analoog gefotografeerd. Met een oude Canon A-1 en een aantal rolletjes Fuji Superia. Die overigens al aardig over datum waren. Het resultaat past in mijn ogen helemaal bij het sfeertje van Frankrijk. Dit is ons verblijf in Oize, in zwart-wit op Ilford:

Ons huisje in de Ardeche

Klik op de foto voor meer!

 

Franse sfeer

St-Andéol-de-Vals is een klein, Frans dorpje, dat aan alle clichés voldoet: uitgestorven straatjes, een kerkje en de mairie – met Franse vlaggen – die aan het marktpleintje annex jeu-de-boulesbaantje ligt. Het hoogtepunt is het café, annex ijssalon, annex restaurant, annex antiekzaak tussen de mairie en de kerk… Zie hier de sfeerimpressie van St-Andéol-de-Vals, uiteraard op 35 mm kleurenfilm!

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.