Jersey Devil - door Erik van Rosmalen

Bandshoot, late night en lastminute

De afgelopen week een lastminuteboeking verwerkt. Ik kreeg maandagavond de vraag of ik de volgende avond (of eigenlijk, nacht) nog tijd had… Dus stond ik dinsdagnacht met de mannen van Jersey Devil op een braakliggend terrein op het Lourdesplein in Tilburg. Gewapend met een paar flitsers en twee paar autokoplampen geprobeerd om wat late night band shots te maken…

Jersey Devil bestaat sinds 2009 en combineert zware riffs met stoner en metal. Denk ergens tussen Alice in Chains, Black Label Society, Queens of the Stone Age en Godsmack. Stevig spul dus. De bandfoto’s sluiten daar natuurlijk bij aan: donker en duister. En daarom stonden we dinsdag rond middernacht in Tilburg, bij een leegstaande sporthal en gesloopte kerk, waarvan alleen de toren nog overeind staat.

En dan is het inderdaad behoorlijk donker. Voor de fotografie-nerds: ISO6400 en 1/30e seconde, om nog wat omgeving mee te pakken naast het flitslicht…

Bandfoto Jersey Devil, Tilburg, door Erik van Rosmalen

Meer op Flickr!

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.