Zijn er foto’s?

Een paar dagen nadat een clubje Amerikaanse Navy Seals of commando’s Osama bin L. uitschakelt in zijn villa in Pakistan, gaat de discussie vooral over het beeldmateriaal: krijgen we de foto’s te zien of niet? Vooralsnog lijkt het erop dat Obama ze voor zichzelf houdt. In een heel andere zaak wordt mij ineens om foto’s gevraagd…

Deze zaak speelt iets dichter bij huis, in Engeland. Vincent T, die daar trouwens gewoon een foto en achternaam meekrijgt in het nieuws. Een Nederlandse ‘ingenieur’ bekent dat hij zijn buurvrouw heeft vermoord. Althans, hij bekent doodslag, geen moord.

Nerd

Vincent was mijn klasgenoot op het Kruisheren Kollege in Uden. Een stille, op het oog wat teruggetrokken gewone jongen, maar zeker niet raar of onsympathiek. Ik zou hem hooguit omschrijven als een ‘nerd’. En nu verdacht van moord. Een bizar idee. In 1996 deden we allebei eindexamen en een jaar eerder gingen samen op Ardennenkamp, waar we in hetzelfde huisje bivakkeerden. De ‘onopvallende’ Vincent bood zelfs aan om de fles wodka en de Bacardi in zijn rugzak te stoppen. We mochten immers alleen maar bier of wijn meenemen en geen sterke drank. Maar hem zouden ze toch niet controleren. Zo geschiedde en Vincent had gelijk. Voor zover ik me kan herinneren, dronk hij niet eens mee van de gesmokkelde drank.

Tabloidpers

Al bij zijn aanhouding begin dit jaar werden verschillende van mijn klasgenoten benaderd door de (Britse) pers, op zoek naar sensatie. Toen bleef ik nog buiten schot. Maar nu hij gisteren schuld heeft bekend aan doodslag (en ik op Twitter een bericht daarover retweette), heeft de tabloidpers mij ook gevonden. Google Analytics geeft bezoek vanuit Engeland op mijn website en ik zie ineens extra hits op Flickr

Foto’s

En: vanochtend een mailtje in mijn inbox van een heer van een twijfelachtige Britse sensatiekrant. Of ik mee wil werken aan een interview over Vincent. What was he like back then? En of ik nog foto’s heb uit onze middelbare schooltijd… Of ik ze heb? Geen idee. Maar ik ga niet eens zoeken. Ik volg Obama’s voorbeeld.

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.