Bandshoot met Tusk (deel 1)

De band Tusk is flink aan het vernieuwen: na een nieuwe bandnaam (voorheen Sound Asleep), een nieuwe website en natuurlijk nieuw materiaal, vond de viermansformatie uit Nijmegen en Utrecht het ook tijd voor nieuwe fotografie. Daarom planden we begin mei een bandshoot!

Concept

Normaal gesproken werk ik bij een bandshoot met een op voorhand enigszins uitgewerkt concept. Kijk maar naar de shoot met The Gundogs. Nee, de hoge hoed, het maisveld en de jachtgeweren waren geen toeval… Bij Tusk gingen we wat anders te werk. Mooi weer op een mooie zondagmiddag in Nijmegen-Oost. En vier ‘gewone jongens’. Dat was ons concept.  En dat bleek nog te werken ook, want uiteindelijk hebben we een aantal mini-conceptjes kunnen uitwerken.

Portret

Om het ijs wat te breken, zijn we de middag gestart met een aantal portretten van de mannen. Die voor mijn gevoel al heel fijn uitpakten!

Jasper, zang en gitaar:

Bandshoot Tusk - Jasper, guitar

Koen, gitaar:

Bandshoot Tusk - Koen, guitar

Ben, basgitaar en zang:

Bandshoot Tusk - Ben, bass guitar

Ruud, drums:

Bandshoot Tusk - Ruud, drums

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

2 thoughts on “Bandshoot met Tusk (deel 1)

  1. Laura

    Jammer dat bij Koen de scherpte niet op zijn ogen ligt maar op zijn snor. En wat is die wazige plek onder de neus van Ruud?
    Verder mooie portretten.

  2. Erik Post author

    Dank voor je reactie Laura. Inderdaad, f/2 is minimaal qua scherpte. Ik had het idee dat het aan de compressie/verkleining ligt, zal thuis de high res nog eens bestuderen. Wat je bij Ruud ziet weet ik niet? Moeten we misschien aan Ruud vragen? 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.