Cover van het boek van Stephan Vanfleteren
13 april 2011

Brief aan Bea?

Afgelopen weekend werd ik weer een jaartje ouder. Van Marike een prachtcadeau gekregen: het boek ‘Portret 1989-2009’, verzamelde portretten van de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren.

Cover van het boek van Stephan Vanfleteren

Behalve ruim 350 portretten van Belgische, Nederlandse en internationale beroemdheden bevat het boek nauwelijks tekst. Op groot formaat en prachtig papier toont Vanfleteren zijn mooiste portretten. Het voorwoord is origineel: een brief aan koningin-moeder Fabiola. Vanfleteren reageert met een mooie tekst op een standaardbriefje waarmee een portretverzoek van hem werd afgewezen.

Misschien moet ik Beatrix eens een portretverzoekje sturen. Ik word vast afgewezen, daar twijfel ik niet aan. Maar dan heb ik in ieder geval een mooi voorwoord voor mijn verzameld werk in 2025…

Een deel van het portretwerk van Vanfleteren is op zijn website te zien. Mooi mooi mooi…

RECENT POSTS

    Leave a comment

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.