Nystagmus

Sommige vakken in de opleiding biologie waren leuker dan andere. Neem bijvoorbeeld neurobiofysica. Dat klinkt interessant, vanwege het ‘neuro’ en ‘bio’. Helaas voor mij was het 99% ‘fysica’. Er is van dat hele vak in totaal 1 woord blijven hangen. Vooruit, twee. Optokinetische nystagmus.

Mooie kreet toch? En iedereen kent het, maar niemand weet hoe het heet. Optokinetische nystagmus is namelijk het fenomeen van de herhaalde oogbewegingen, als er iets snels passeert. Het landschap, als je uit de trein naar buiten kijkt bijvoorbeeld:

Nystagmus, wat betekent dat ook alweer?

Toch nog iets geleerd, tijdens die lessen neurobiofysica…

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.