Op de kalender van National Geographic!

De kalender van National Geographic 2010 in huis? Als de zomer over is en het wordt september, kom je mijn foto tegen. Mijn zeemeeuwen waren in 2009 genomineerd in de categorie ‘Dieren’ van de Nederlandse fotowedstrijd van het blad!

Genomineerd in de fotowedstrijd van National Geographic… dat kun je wel een eer noemen. Zeker als je van huis uit eigenlijk niet eens een reis- of natuurfotograaf bent. De foto behoorde bij de -in totaal- 21 genomineerden in drie categorieën: dier, mens en landschap. En dat uit een totaal van 27.773 inzendingen…

De grote prijs heb ik uiteindelijk niet gewonnen, maar genomineerd zijn is al heel wat. En als je dan 1 van de 12 maanden in de kalender wordt, is dat natuurlijk helemaal een compliment!

De bewuste foto:

Fish Fight - Foto Erik van Rosmalen - genomineerd in de categorie Dier (National Geographic Fotowedstrijd 2009)

Gemaakt tijdens een heerlijk weekend op Texel, toen we een bezoekje brachten aan Ecomare, het opvangcentrum voor zeehonden. Tijdens het voeren van de zieke zeehonden gooien de verzorgers af en toe een haring in een ander bassin, om de meeuwen uit de buurt te houden. In deze tijd van het jaar hebben ze jongen en zijn ze dan ook heel driftig op zoek naar eten.

Wat meer foto’s van het weekendje Texel. Niet allemaal NatGeo-niveau, maar misschien wel de moeite waard…:
[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157620296432153″]

Delen

PinIt

About Erik

Erik is fotograaf en tekstschrijver. Human interest ligt hem het beste. Mensen observeren en in beeld brengen is wat hem drijft. Met tekst of met foto’s. Het liefst beide.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.